Nakarm psiaka

poniedziałek, 9 czerwca 2014

PIEROŻKI BEZGLUTENOWE Z TRUSKAWKAMI i musem bananowo truskawkowym

3 szklanki mąki tapioki
2 szklanki białej mąki ryżowej
1 szklanka skrobi kukurydzianej
1 szklanka skrobi ziemniaczanej
370 ml gorącej wody
3 łyżeczki sody lub proszku bezglutenowego 
1 łyżeczka soli
8 łyżek oleju

  Suche składniki wsypuję do malaksera i mieszam przez chwilę. Cienkim strumieniem wlewam gorącą wodę. Gdy malakser przestaję się kręcić, ponieważ ciasto jest za ciężkie,wysypuję ciasto do miski. Wyrabiam. Jeśli jest potrzeba dolewam trochę wody lub dosypuję mąki z tapioki. Ciasto musi być elastyczne. Kształtuję kulkę, wkładam do miski, szczelnie przykrywam folią i zostawiam na 10 minut. Ciasto jest gotowe do formowania.




mus:
1 dojrzały banan
10 truskawek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz