Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ˝ łyżeczki soli
- 1 szklanka mleka
- ź stopionego masła
- ž szklanki rodzynek
Wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier.
W osobnej misce połączyć mleko, jajka oraz masło.
Dodać płynne składniki do suchych składników.
Wymieszać.
Na koniec dodać rodzynki.
Ponownie wymieszać.
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami.
Ciasto przełożyć do foremek i piec w temp. 200 stopni przez ok. 20 minut.
W osobnej misce połączyć mleko, jajka oraz masło.
Dodać płynne składniki do suchych składników.
Wymieszać.
Na koniec dodać rodzynki.
Ponownie wymieszać.
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami.
Ciasto przełożyć do foremek i piec w temp. 200 stopni przez ok. 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz