Wyszło to: jabłecznik z pianką na spodzie z herbatników.
100g masła
jabłka ze słoika lub 800g jabłek uprażonych
1 galaretka ( ja dałam marakuja mango)
300ml śmietanki 30%
1 galaretka , smak taki sam jak wyżej
jeśli za mało słodkie dodać cukier puder
1 łyżeczka żelatyny i 1/3 w szklance wody
Spód:herbatniki pokruszyć lub zmielić + dodać rozpuszczone masło, jesli mało dodać więcej
Masa jabłkowa: jabłka uprażyć , dodać galaretkę i ściągnąć z gazu
Wyłożyć na spód herbatnikowy.
Pianka: ubić śmietankę, , ostygniętą żelatynę zmiksować ponownie ze śmietanka, ja rozpuściłam żelatynę razem z galaretką , wylać na jabłka i wstawic na 2h do lodówki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz