Masa lukrowa jest w poprzednich postach.
Potrzebne nam będzie:
* 3 blaty biszkopta
* 2 upieczone serca biszkopty
Masa truskawkowa:
* 0,5 kg truskawek
* 2 galaretki truskawkowe
Miksujemy truskawki.
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody.
Gdy pod stygnie dodajemy do truskawek, mieszamy i czekamy aż zacznie tężeć, jak zacznie chwytać pomału wylewać na biszkopt.
Masa śmietanowa
0,5 l śmietany 30%
3/4 szklanki cukru pudru
3 galaretki różne kolorowe
4 łyżeczki żelatyny
0,5 szklanki mleka
Galaretki rozpuścić każdą w 250 ml wody.
Żelatynę rozpuścić we wrzącym mleku. Schłodzić na tyle by była płynna, jeśli za szybko wam złapie- w gorącej kąpieli mieszać energicznie.
Jak stężeją galaretki pokroić je w kostkę .
Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno.
Do mleka z żelatyną dodać 3 łyżki masy- by zahartować .
Przelać do śmietany i miksować na jednolitą masę.
Dodać kostki, wymieszać delikatnie.
Wyłożyć na biszkopt.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz