Nakarm psiaka

niedziela, 15 czerwca 2014

Tort na chrzciny


Masa lukrowa jest w poprzednich postach.

Potrzebne nam będzie:
* 3 blaty biszkopta
* 2 upieczone serca biszkopty

Masa truskawkowa:
* 0,5 kg truskawek
* 2 galaretki truskawkowe

Miksujemy truskawki.
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody.
Gdy pod stygnie dodajemy do truskawek, mieszamy i czekamy aż zacznie tężeć, jak zacznie chwytać pomału wylewać na biszkopt.

Masa śmietanowa 
0,5 l śmietany 30%
3/4 szklanki cukru pudru
3 galaretki różne kolorowe
4 łyżeczki żelatyny
0,5 szklanki mleka

Galaretki rozpuścić każdą w 250 ml wody.
Żelatynę rozpuścić we wrzącym mleku. Schłodzić na tyle by była płynna, jeśli za szybko wam złapie- w gorącej kąpieli mieszać energicznie.

Jak stężeją galaretki pokroić je w kostkę .

Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno.
Do mleka z żelatyną dodać 3 łyżki masy- by zahartować .
Przelać do śmietany i miksować na jednolitą masę.
Dodać kostki, wymieszać delikatnie.
Wyłożyć na biszkopt.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz