Nakarm psiaka

sobota, 21 listopada 2015

Babeczki z płynnym środkiem



Składniki:
100 g gorzkiej czekolady
50 g mlecznej czekolady
100 g masła
100 g cukru
2 jajka
3 łyżki mąki
30 g kakao
15 ml syropu z wiśni

·         Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
·         czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej.
·         Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj mąkę, kakao i syrop.
·          masę połącz z czekoladą.
·         foremki napełnij masą, 
·          wstaw na 10-12 minut do rozgrzanego piekarnika.
·         Deser będzie płynny w środku



2 komentarze:

  1. Że się tak wyrażę: niezłe babeczki!
    Będę Cię wypatrywał na moim osiedlu. Ja nadal w Sanmarksie, nie wiem co tam mnie trzyma...

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich babeczek jeszcze nie jadła

    OdpowiedzUsuń