Składniki:
100 g gorzkiej czekolady
50 g mlecznej czekolady
100 g masła
100 g cukru
2 jajka
3 łyżki mąki
30 g kakao
15 ml syropu z wiśni
·
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
·
czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść razem z
masłem w kąpieli wodnej.
·
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj mąkę, kakao i syrop.
·
masę połącz z czekoladą.
·
foremki napełnij masą,
·
wstaw na 10-12 minut do rozgrzanego
piekarnika.
·
Deser będzie płynny w środku
15 ml syropu z wiśni
·
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
·
czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść razem z
masłem w kąpieli wodnej.
·
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj mąkę, kakao i syrop.
·
masę połącz z czekoladą.
·
foremki napełnij masą,
·
wstaw na 10-12 minut do rozgrzanego
piekarnika.
·
Deser będzie płynny w środku
Że się tak wyrażę: niezłe babeczki!
OdpowiedzUsuńBędę Cię wypatrywał na moim osiedlu. Ja nadal w Sanmarksie, nie wiem co tam mnie trzyma...
Takich babeczek jeszcze nie jadła
OdpowiedzUsuń