porcja rosołowa
2 kości wieprzowe
1 kość cielęca
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek kapusty (dla klarowności)
kawałek pora
cebula
natka pietruszki
sól i pieprz
makaron u mnie tym razem kokardki :)
Warzywa myjemy, obieramy, wrzucamy do garnka
Mięso myjemy i dodajemy do warzyw .
Zalewamy to wodą do przykrycia .
Gotujemy na małym ogniu.
Cebulę opiekamy na palniku. Wrzucamy do wywaru.
Gotujemy ok 1,5h
Doprawiamy solą oraz pieprzem. Ewentualnie dla koloru można użyć odrobinę kurkumy, w małych ilościach ona nie zmieni smaku rosołu.
* szumy należy zebrać łyżką
A po czym ma być ten kac? Po koktajlu truskawkowym?
OdpowiedzUsuńktoś był moją inspiracją i uleczył Go mój rosół:)
Usuń