Nakarm psiaka

sobota, 20 grudnia 2014

Rześki torcik

biszkopt przekrojony na pół

masa budyniowa :
900ml soku kubuś marchew
3  budynie waniliowe bez cukru
2 łyżki cukru
200g masła 

masa śmietanowa :
0,5l śmietanki słodkiej 30%
1 galaretka pomarańczowa
2 łyzki c.pudru

dodatkowo owoce, ja miałam mrożone truskawki , maliny 




  1. Przygotować masę budyniową. Część soku zagotować z cukrem. Pozostały sok wymieszać dokładnie z budyniami, Gotować jak normalny budyń .
  2. Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową. 
  3. przełożyć drugą warstwą biszkoptu.
  4. masa śmietanowa :Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Kolejno, dalej miksując, dodać stopniowo tężejącą galaretkę.wyłożyć na to owoce , ja miałam truskawki, maliny
  5.  Wstawić do lodówki
  6. na to po zastygnięciu masy nałożyć lukier plastyczny tak jak w przepisach wcześniejszych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz