4 porcje a poziom łatwy jak najbardziej. Czas przygotowania około 1h
Składniki :
- 500 g schabu
- 1 papryka
- 1 cebula
- 500 ml bulionu drobiowego
- 1 opakowanie przyprawy do mięs
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml śmietany 30%
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Schab myjemy, osuszamy, kroimy na plastry. Plastry mięsa zawijamy w folię spożywczą, rozbijamy i oprószamy z dwóch stron solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy połowę oleju, podsmażamy mięso z dwóch stron, aż lekko się zrumieni.
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę.
Cebulę siekamy, czosnek kroimy na plasterki.
Na drugiej patelni rozgrzewamy resztę oleju, wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy, aż warzywa zmiękną.
Następnie do warzyw na patelni dodajemy bulion oraz śmietanę, całość mieszamy, aż składniki się połączą, a następnie gotujemy pod przykryciem około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Sos z patelni miksujemy za pomocą blendera.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy sos przelewamy na patelnię, na której smaży się mięso. Całość dusimy pod przykryciem około 10 minut.
i gotowe! Smacznego !!!
Twój mąż ma dobrze z Tobą...
OdpowiedzUsuńjemu to powiedź hahaha
Usuńrobię to co lubię
Dziękuję za komentarz i odwiedziny :) ja na pewno skorzystam z tego przepisu :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńzapraszam do podglądania co jakiś czas bedą nowe przepisy
Usuń