Nakarm psiaka

sobota, 12 kwietnia 2014

Schab z sosem paprykowym z pomysłu kuchni Lidla

Wypróbowałam ten przepis i wszyło pysznie .
4 porcje a poziom łatwy jak najbardziej. Czas przygotowania około 1h



Składniki :
  • 500 g schabu
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1 opakowanie przyprawy do mięs
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietany 30%
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Schab myjemy, osuszamy, kroimy na plastry. Plastry mięsa zawijamy w folię spożywczą, rozbijamy i oprószamy z dwóch stron solą i pieprzem.


Na patelni rozgrzewamy połowę oleju, podsmażamy mięso z dwóch stron, aż lekko się zrumieni.
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę. 
Cebulę siekamy, czosnek kroimy na plasterki.
 Na drugiej patelni rozgrzewamy resztę oleju, wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy, aż warzywa zmiękną. 
Następnie do warzyw na patelni dodajemy bulion oraz śmietanę, całość mieszamy, aż składniki się połączą, a następnie gotujemy pod przykryciem około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Sos z patelni miksujemy za pomocą blendera.
 Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy sos przelewamy na patelnię, na której smaży się mięso. Całość dusimy pod przykryciem około 10 minut.


i gotowe! Smacznego !!!

4 komentarze:

  1. Twój mąż ma dobrze z Tobą...

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za komentarz i odwiedziny :) ja na pewno skorzystam z tego przepisu :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zapraszam do podglądania co jakiś czas bedą nowe przepisy

      Usuń