3 cebulki
1kg zmielonej łopatki
2 laski kiełbasy
2 worki ryżu długiego 200g
2 worki kaszy jęczmiennej 200g
sół, pieprz, przyprawa do mielonego
oliwa
bulion 1l
maga
źródło: http://smakslodyczy.blogspot.com/2013/07/goabki-pieczone.html
- Kapustę sparzyć , ja pojedynczo liście wkładałam, db wcześniej schodziły . Od razu blanszowałam w zimnej wodzie .
- Ugotować ryż i kasze. Przesypać do miski.
- Mięso zmielić , podsmażyć cebulę, dodać mięso, doprawić przyprawą i usmażyć.
- Podsmażyć kiełbasę.
- To wszytko wrzucać do miski z ryżem i kaszą. Zamieszać.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Zawijać gołąbki, układać w garnku lub brytfance . Zalać wywarem, magą.
- Od zagotowania parzyć do miękkości kapusty około 30minut +/-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz